Veganski tatarski biftek ali rastlinski biftek. O čem se pravzaprav sploh pogovarjamo? Zadnje čase me je začela zelo motiti beseda veganstvo, ker postaja vedno bolj skomercializirana, stigmatizirana, moderna in sploh nima več prave vibracije katero opisuje.

Zato naj bo tale namaz enostavno Rastlinski namaz, podoben Tatarskemu Biftku za vse, ki ne jejo mesa.

Sestavine:

IMG_8156Tatarski biftek !

– 1/3 namočenih indijskih oreškov
– 1/2 skodelice kuhane rjave leče (lečo skuhamo v slani vodi, splaknemo pod mrzlo vodo  in odcedimo)
– 1/2 skodelice vloženih, na soncu sušenih paradižnikov (dobro odcedimo olje)
– eno pest suhih paradižnikov, ki niso v olju
– 1 zelo majhna čebula (ali pol večje čebule)
– 1 strok česna
– 1 žlička gorčice
– 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
– 1 žlička kaper (ali več – po okusu)
– 6 žlic oljčnega olja
– svež peteršilj
– čili po okusu
– dve manjši kisli kumarici
– mleta kumina
– poper
– sol po okusu
    + veliko ljubezni
 img_9073
Vse sestavine zmešamo v blenderju.

Dober tek!

 

P.S.: Recept sem popravila po svoje, original pa najdete na: http://www.mairara.com