Sestavine:

  • 1 skodelica kuhane rumene leče
  • polovica kuhane rdeče pese
  • 4-5 sušenih paradižnikov (lahko iz olja, še bolje pa sušeni in namočeni v vrelo vodo, da se zmehčajo)
  • košček na tanko sesekljanega ingverja
  • ena pest sončničnih semen (nujno namočene)
  • 1 mala šalotka
  • polovica rdeče paprike
  • oljčno olje
  • ena mala žlička senfa
  • tamari, lahko tudi gomasio ali minaralna sol (po okusu)
  • poper (po okusu)
  • + veliko ljubezni

Priprava:

Na oljčnem olju prepražimo čebulo in ji dodamo na tanko narezano rdečo papriko. Pustimo, da se ohladi. Skuhamo rdečo peso in jo polovico narežemo na majhne koščke. Lečo kuhamo dobrih 15 min. Precedimo in damo v mešalnik. Sušene paradižnike narežemo na male koščke in prav tako damo v mešalnik. Enako naredimo z vsemi ostalimi sestavinami. Blendamo dokler masa ne postane gladka.

Namaz serviramo in potresemo z drobnjakom ali peteršiljem.

Namaste!!